Een volledig nieuwe turnkey installatie voor PreZero! In Groningen hebben wij voor PreZero een bouw- en sloopafval installatie gerealiseerd. Met de nieuwe sorteerinstallatie kan er 50 ton afval per uur worden verwerkt. In de gehele installatie zijn meer dan 50 componenten terug te vinden, waaronder een voorsorteertrommel, een 3D zeeftrommel, 3 airseparatoren en een bunkerband gefabriceerd door TruSteel Recycling. 

contact-image

De installatie bestaat uit verschillende componenten

De gehele sorteerinstallatie is uitgerust met verschillende componenten om het sorteerproces te bevorderen. Trilgoten, magneten, shredders, nirs, compressoren, afzuigingen en diverse trommels zijn geïnstalleerd om materialen van elkaar te kunnen scheiden.

contact-image

Het begint allemaal bij de voorsorteertrommel

De voorsorteertrommel is geïnstalleerd naast de ruimte waar het binnenkomende bouw- en sloopafval wordt uitgeladen. Zo kan vervolgens het materiaal rechtstreeks worden ingeladen in de voorsorteertrommel. De trommel zeeft materiaal kleiner dan 400mm af. Het materiaal groter dan 400mm wordt naar een shredder getransporteerd. Met een magneet worden de metalen delen uit het bouw- en sloopafval verwijderd.

contact-image

3D zeeftrommel en Zephyr Airseparators

De 3,2x10 meter 3D zeeftrommel bestaat uit 8 secties. De trommel zeeft het materiaal kleiner dan 80mm af. Het materiaal met een afmeting tussen de 80 en 350mm wordt afgevoerd naar dubbele luchtscheiders en de zware fractie, welke overblijft, wordt beschouwd als puinfractie.

Met de oplevering van de hypermoderne sorteerinstallatie voor bouw- en sloopafval kunnen er door PreZero grotere volumes worden verwerkt en meer afvalstromen worden omgezet naar grondstoffen voor nieuwe producten.

Gerelateerde projecten

Zeeftrommel, Sortiva Alkmaar

TruSteel Recycling
Recycling
5 december 2023

Scheidingstrommel, Omrin Heerenveen

TruSteel Recycling
Recycling
23 augustus 2023

Dano Drum, Omrin

TruSteel Recycling
Recycling
18 december 2020

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op.

Trusteel Recycling
Phileas Foggstraat 35
7825 AK Emmen
KvK 04084058