In opdracht van Gemeente Groningen hebben wij in samenwerking met Strukton Civiel de klapbrug over het kanaal Boterdiep in Bedum opgeleverd. Bedum is bekend van de zuivelfabriek die daar staat: Friesland Campina DOMO. Met veel logistiek verkeer heeft de zuivelfabrikant invloed op de omgeving. De klapbrug is onderdeel van de nieuwe ontsluitingsroute waar onder meer het vrachtverkeer van Friesland Campina DOMO van gebruik maakt. Hierdoor is de dorpskern van Bedum veiliger en leefbaarder geworden.

contact-image

30 ton val

Een klapbrug is een brugtype waarbij het ongebalanceerde val over een horizontale as geopend wordt. Bij ons in de productie is het beweegbare deel geproduceerd, oftewel het val. Het val is 9,2x10,5 meter groot en weegt circa 30 ton. In de kelder van de brug bevinden zich hydraulische installaties waarmee de brug wordt bewogen en besturingskasten waar de elektrische componenten vanuit worden aangestuurd. Op het stalen val is een natlak conserveringssysteem aangebracht. Het rijweggedeelte is voorzien van een slijtlaag. Strukton Civiel heeft de onderbouw van deze brug verzorgd en het aansluitende wegenwerk.

contact-image

Inhijsen brugdek

In het voorjaar van 2023 is de gemeente begonnen met het verleggen van kabels en het uitvoeren van onderzoeken. Vervolgens zijn de aannemers begonnen met de werkzaamheden op de bouw. De klapbrug is met behulp van een mobiele hijskraan op zijn eindbestemming gehesen waarna de brug is afgesteld en ingeregeld. In april is het brugdek ingehesen en eind 2023 is de nieuwe ontsluitingsweg opengesteld. Door deze infrastructurele oplossing zal de dorpskern een veiligere plek zijn voor de bewoners van Bedum.

Gerelateerde projecten

Boogbrug Geesbrug, Gemeente Coevorden

TruSteel Infra
Infra
15 februari 2024

Kerkbrug Nieuw-Amsterdam, Gemeente Emmen

TruSteel Infra
Infra
11 december 2023

Brug Follega, Gemeente De Friese Meren

TruSteel Infra
Infra
31 oktober 2021

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Infra Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058