In opdracht van de Gemeente Amsterdam hebben wij in samenwerking met Ballast Nedam Connect in begin 2023 de Gerda Tarobrug opgeleverd. De brug verbindt de zuidkant van Centrumeiland met Strandeiland en is onderdeel van een belangrijke route voor bouwverkeer voor het bouwen van woningen op het strandeiland.

contact-image

Spinnenkoppen

Waar de aannemer eind 2021 al met de funderingswerkzaamheden voor de Gerda Tarobrug was begonnen, werd er in onze productiehallen hard gewerkt aan de ondersteuningsconstructies en de brugdek secties. De ondersteuningsconstructies voor deze 124 meter lange brug noemen wij “spinnenkoppen”. Dit zijn als ware de pijlers die het totale gewicht van het brugveld opvangen. Deze spinnenkoppen zijn bij ons in de productiehal stuk voor stuk opgebouwd en nagelopen voordat ze naar Amsterdam zijn getransporteerd. In totaal zijn er 5 ondersteuningsconstructies gefabriceerd. Deze zijn voorzien van een meerlaags natlak voor optimale bescherming tegen corrosie en verwering. Het complete brugveld is in secties bij ons in de werkplaats met uiterste precisie geproduceerd, zodat het goed aansluit op de onderconstructie. Ons montageteam heeft de brug en het onderstel op locatie gemonteerd.

contact-image

Samenwerking

Amsterdam is een brug rijker! Het project is succesvol verlopen in de samenwerking en uitvoering met onze opdrachtgever en onze partners. Gedurende de realisatie van het project werd er op een veilige manier samengewerkt met oog voor elkaars belangen en in afstemming met overige omgevingsprojecten en omwonenden.

Gerelateerde projecten

Klapbrug Bedum, Provincie Groningen

TruSteel Infra
Infra
8 december 2023

Bruggen Bourtange, Gemeente Westerwolde

TruSteel Infra
Infra
11 november 2022

Brug Follega, Gemeente De Friese Meren

TruSteel Infra
Infra
31 oktober 2021

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Infra Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058