In opdracht van Gemeente Westerwolde hebben wij tussen 2020 en 2023 een 7-tal bruggen in het pittoreske dorp Bourtange gerestaureerd. Het vlakbij de Duitse grens liggende dorp werd gebouwd in de Tachtigjarige oorlog en is tegenwoordig een enorme publiekstrekker. In bouwteamverband en in samenwerking met gemeente Westerwolde is het project in 2 fases uitgevoerd. De bruggen dienden hun authentieke en historische uiterlijk te behouden.

contact-image

Composiet - voor een lange levensduur

Medio 2020 zijn alle bruggen aan de westzijde van de vestiging onder handen genomen. Er zijn 3 bruggen voorzien van een nieuw composieten brugdek. Om de lange levensduur van de brugdekken te waarborgen is er bewust gekozen om deze te maken van composiet. De brugdekken zijn voorzien van een sandwichpaneelconstructie. Deze constructie bestaande uit composiet en hardschuim zorgt ervoor dat het brugdek meebuigt bij overbelasting.

contact-image

De bruggen zijn 3d ingemeten

In 2021 zijn we begonnen met de renovatie van de bruggen aan de oostzijde. Alle oostelijke bruggen zijn tegelijkertijd aangepakt. Voor de renovatie is een andere bouwvolgorde aangehouden. Nadat het houtwerk is gerenoveerd zijn de bruggen 3D ingemeten. De overige brugdekken zijn gefabriceerd aan de hand van de resultaten die geconstateerd zijn met de 3D technologieën. Aangezien de brugdekken een aslast moeten hebben van 12 ton is er gekozen voor een composieten brugdek met een dekdikte van 100mm. Dit brugdek bevat meerdere glaslagen die de sterkte zullen waarborgen.

De laatste bruggen zijn eind 2022 opgeleverd. 

Een mooi project en een mooie samenwerking met Bouwbedrijf Blokzijl, Schildersbedrijf Beikes, Fiby en Stork.

Gerelateerde projecten

Boogbrug Geesbrug, Gemeente Coevorden

TruSteel Infra
Infra
15 februari 2024

Kerkbrug Nieuw-Amsterdam, Gemeente Emmen

TruSteel Infra
Infra
11 december 2023

Brug Follega, Gemeente De Friese Meren

TruSteel Infra
Infra
31 oktober 2021

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Infra Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058