In opdracht van Provincie Fryslân hebben wij in 2021 de brug van Follega vernieuwd. De brug is gebouwd in 1961 en was toe aan groot onderhoud. Het mechanische en elektrotechnische deel van de brug was verouderd en in het beweegbare dek zaten haarscheuren. We hebben diverse onderdelen gerenoveerd en een deel vernieuwd.

contact-image

30 ton val

De renovatiewerkzaamheden zijn spoedig verlopen. Er is vijf maanden hard gewerkt in onze productiehallen aan dit mooie project. Maart 2021 zijn de nieuwe hameitorens op transport gegaan en weer op hun originele plek gezet. Begin april zijn de grootste onderdelen, de balans en het val, geplaatst (het beweegbare deel van de brug). In verband met het plaatsen van de brugdelen was de weg een korte periode gestremd. Medio april kon de brug weer in gebruik worden genomen voor het weg- en scheepvaartverkeer.

contact-image

Herplaatsen brug

De brug is als nieuw en kan weer 50 jaar mee! Gelijktijdig met de renovatie is de brug ook overgegaan op afstandsbediening vanuit de bediencentrale it Swettehûs in Leeuwarden. Vanuit hier worden 17 bruggen op afstand bediend.

Gerelateerde projecten

Gerda Tarobrug, Amsterdam-Oost

TruSteel Infra
Infra
2 februari 2023

Klapbrug Bedum, Provincie Groningen

TruSteel Infra
Infra
8 december 2023

Kerkbrug Nieuw-Amsterdam, Gemeente Emmen

TruSteel Infra
Infra
11 december 2023

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Trusteel Infra Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058