Wegens succes in 2018 uitgebreid

In samenwerking met Ballast Nedam hebben wij de parkeergarage P3 gerealiseerd. De smart parking garage combineert functionaliteit met degelijkheid en esthetische kwaliteit. Met de bouw van parkeergarage P3 is de parkeercapaciteit in 2015-2016 met 2600 uitgebreid. In 2017-2018 werd dit aantal met een aanbouw verdubbeld naar 5200 parkeerplekken.

contact-image

Kwaliteit én bouwsnelheid

De parkeergarage P3 bestaat uit een rechthoekig volume van circa 135 bij 32 bij 21 meter (lxbxh) met daaraan gekoppeld een hoofdtrappenhuis van 12 bij 11,5 bij 22,3 meter. De constructie van de parkeergarage is afgeleid van het standaard bouwsysteem dat Ballast Nedam hanteert voor parkeergarages. Met dit systeem is veel ervaring opgedaan, waardoor de beoogde kwaliteit en de noodzakelijke bouwsnelheid gegarandeerd konden worden.

contact-image

Een licht en luchtig ontwerp

In verband met de beperkte bouwruimte bestaat een deel van de onderbouw uit Fundex-palen. De bovenbouwconstructie is uitgevoerd met stalen kolommen, liggers en betonnen vloeren. Stalen windverbanden zorgen voor stabiliteit in dwars- en langsrichting. De gevel bestaat uit een raster van verzinkte stalen lamellen. De onderste verdieping van de parkeergarage is niet omhuld, waardoor het gebouw minder massief oogt en het als ware lijkt te zweven. Er komt veel daglicht binnen en de halfopen gevel maakt natuurlijke ventilatie mogelijk.

Robuust 

Een robuuste staal-betonconstructie, waarvoor wij de modulaire stalen constructies, hekwerken, gevelroosters, trappen en spiltrappen hebben gefabriceerd, geleverd en gemonteerd. De dak- en wandbeplating is door ons zusterbedrijf Kamplacon geplaatst.

null

Gerelateerde projecten

Parkeergarage Cooltoren, Rotterdam

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Datacenter Switch, Diemen

Kampstaal
Utiliteitsbouw
10 maart 2023

Parkeergarage TU Delft, Delft

Kampstaal
Utiliteitsbouw
2 november 2020

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Kampstaal B.V. Distributieweg 10 8304 BJ Emmeloord KvK 39053026