In het binnenspuikanaal nabij de zeesluis in IJmuiden wordt een constructie gebouwd om de toename van de verzilting van het Noordzeekanaal tegen te gaan. Binnen dit project heeft Nauta Heeg in samenwerking met Beens Groep de prefabricage, conservering en montage van 3 loopbruggen en een steiger verzorgd.

contact-image

Het ontwerp

De drie loopbruggen van elk 25 meter lang en 1,5 meter breed zijn in een eerder stadium geproduceerd en vormen op het sluizencomplex de verbinding tussen de nieuwe afmeerplaats en het vaste land. De steiger bestaat uit vijftien secties van 10 meter bij 4,5 meter en heeft een totale lengte van 80 meter. Het ontwerp van de steiger is gemaakt door Beens Groep. Nauta Heeg heeft deze vertaald naar werkplaatstekeningen in een 3D-model. Er is bewust gekozen om de frame-elementen in een zo groot mogelijk formaat te prefabriceren om de werkzaamheden buiten tot een minimum te beperken. De constructies worden vrijwel als een genummerd bouwpakket aangeleverd op locatie, inclusief leuningwerk, roostervloer en houten afwerking.

contact-image

Montage op locatie

De steigerconstructie is op locatie gemonteerd door een team van Nauta Heeg en Beens Groep. Beens Groep heeft eerder al de fundatie voor de steiger geplaatst. De buispalen van deze fundatie zijn ook door Nauta Heeg geproduceerd. Naast de steiger en de buispalen hebben wij in samenwerking met Van Hattum en Blankevoort diverse markeringspalen, een klemconstructie en opzetstukken voor afmeer- en oeverpalen gefabriceerd ten behoeve van het Zuidersluiseiland gelegen in het kanaal bij IJmuiden.

Gerelateerde projecten

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509