De vaarwegen in Noord-Brabant moeten het hele jaar vlot en veilig bevaarbaar zijn voor de scheepsvaart. Veel civiele constructies gebouwd in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw zijn in deze regio toe aan onderhoud of vervanging. De toename van de scheepsvaart en de intensieve belasting van bruggen en sluizen heeft Rijkswaterstaat doen besluiten om vanaf april 2022 aannemer DEME Infra aan te stellen voor onderhoudswerkzaamheden.

contact-image

Vervangen remming- en geleidewerken

Nauta Heeg is door DEME Infra aangesteld voor het vervangen van de bestaande remming- en geleidewerken van de Wilhelminasluis, ook wel Andelse sluis genoemd. Tijdens de werkzaamheden zijn er tijdelijke drijvers geplaatst en is een deel van het nieuwe remmingwerk gerealiseerd. Hierdoor konden wachtplaatsen voor zowel recreatie- als beroepsvaart beschikbaar blijven.

contact-image

Kunststof en hardhout

Alle constructies zijn per ponton getransporteerd uit Heeg. De geleidewerken zijn bekleed met kunststof en de remmingwerken met hardhout. Dit zorgt ervoor dat een schip en de stalen constructie bij een aanvaring minder schade oplopen. In het najaar van 2022 zijn de resterende remming- en geleidewerken aan de noord- en zuidzijde vervangen en vernieuwd. Alle werkzaamheden zijn begin 2023 afgerond en hebben niet tot nauwelijks geleid tot overlast voor omwonenden, scheepsvaart of wegverkeer.

Gerelateerde projecten

Geleidewerk Hartelkanaal, Rotterdam

Nauta Heeg
Infra
12 februari 2024

Remmingwerken Blauwverlaat, Achtkarspelen

Nauta Heeg
Infra
14 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509