Rijkswaterstaat voert onder de vlag van GOVA (Groot Onderhoud Vaarwegen) de komende jaren onderhoud uit aan een groot aantal waterwerken in Zuid-Nederland. In samenwerking met DEME Infra is Nauta Heeg ingeschakeld voor het vervangen en vernieuwen van remming- en geleidewerken bij de Marksluis in Oosterhout.

contact-image

De constructies

Voor beide zijden van de Marksluis, het Wilhelminakanaal en het Markkanaal, hebben wij 160 meter aan geleidewerk geproduceerd en geconserveerd. Deze geleidewerken fungeren voor de scheepsvaart als trechter richting de Marksluis. In de twee waterwegen hebben wij in totaal 670 meter aan civiele constructies geplaatst. Net als de geleidewerken hebben wij ook de remmingwerken voor deze locatie gefabriceerd. Ook de remmingwerken hebben een totale lengte van 160 meter, gevolgd door 30 meter aan aanlegplekken voor de recreatievaart. Ons monteurs hebben op locatie de montage verzorgd.

contact-image

Een TruSteel samenwerking

Binnen de TruSteel Group werken we vaak nauw samen. Zo ook bij de realisatie van een aantal loopbruggen voor het project ZN3 GOVA. De loopbruggen zijn in opdracht van Nauta Heeg geproduceerd bij ons zusterbedrijf Machinefabriek Emmen. De constructies zijn vervolgens geconserveerd in Heeg. Het transport is door ons zusterbedrijf Kampstaal verzorgd.

Alle constructies zijn per ponton getransporteerd uit Heeg. Al onze werkzaamheden zijn eind 2022 afgerond.

Gerelateerde projecten

Geleidewerk Hartelkanaal, Rotterdam

Nauta Heeg
Infra
12 februari 2024

Steiger Noordzeekanaal, IJmuiden

Nauta Heeg
Infra
3 oktober 2023

Remmingwerken Blauwverlaat, Achtkarspelen

Nauta Heeg
Infra
14 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509