Steeds meer mensen gaan op Zeeburgereiland werken, studeren en wonen. Het bevolkingsaantal groeit en daarom moet het eiland goed bereikbaar zijn. GVB Amsterdam heeft Nauta Heeg en De Boer en De Groot eind 2022 aangesteld om voor reizigers van en naar het eiland twee pontonaanlandingen te realiseren. Deze aanlandingen dienen als aanmeerplaats voor een pont die tussen Sluisbuurt en Sporenbrug vaart. De pont zorgt samen met andere dienstregelingen voor een goede bereikbaarheid van het eiland.

contact-image

De aanlandingen

De nieuwe aanlandingen voor de veerpont bestaan uit meerdere loopbruggen, trappen en een hellingbaan. De loopbrug heeft een totale lengte van 75 meter, een gewicht van 70 ton en bestaat uit 5 sectiedelen. De hellingbanen zijn voorzien van een speciaal conserveringssysteem inclusief antisliplaag. 

Alle sectiedelen zijn middels weg- en watertransport vervoerd naar Amsterdam. Op locatie heeft ons montageteam de constructies gemonteerd.

contact-image

De pontverbinding

De pontverbinding wordt gezien als een tijdelijke oplossing. Het gebruik van de pont en het effect op de verkeersveiligheid wordt de komende 7 jaar door de gemeente Amsterdam gemeten. Na deze periode gaat de gemeente kijken of de pontverbinding kan worden omgezet naar een definitieve verbinding.

Begin 2023 was de opening van de verbinding.

Gerelateerde projecten

Steiger Noordzeekanaal, IJmuiden

Nauta Heeg
Infra
3 oktober 2023

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509