De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl is één van de belangrijkste waterwegen van Nederland. Verschillende bruggen en civiele constructies gelegen over het Prinses Margrietkanaal zijn toe aan onderhoud.

contact-image

Betere bescherming

Nauta Heeg heeft in samenwerking met Knol Akkrum beschermpalen gerealiseerd voor de bruggen nabij Ald Skou, Uitwellingerga en Spannenburg. Door de beschermpalen zijn de bruggen beter beschermd bij een frontale aanvaring en wordt de kans op ernstige beschadiging kleiner.

contact-image

Lasproces 121

De 6 beschermpalen zijn gelijktijdig in onze productiehallen geproduceerd. De buisconstructies zijn eerst voorbewerkt en vervolgens uitgewerkt. Tijdens het productieproces is er gebruik gemaakt van het lasproces 121, waarbij met een massieve draad onder bescherming van poederdek de las wordt aangebracht in de constructie. De circa 24 meter lange beschermpalen zijn handmatig gestraald en geconserveerd. Medio 2023 zijn alle beschermpalen op locatie geplaatst. De constructies zijn voordat de transport heeft plaatsgevonden nog voorzien van UHMWPE met trespa signaleringsplaten.

Gerelateerde projecten

Geleidewerk Hartelkanaal, Rotterdam

Nauta Heeg
Infra
12 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact op.

Staalbouw Nauta Heeg
De Draei 21
8621 CZ Heeg
KvK 01068509