contact-image

Speciale RVS geleideplaten

Voor het waarborgen van de waterafvoercapaciteit zijn er in Den Oever extra spui- en pompcapaciteiten gecreëerd. In de zogeheten tusseneilanden van het bestaande spuicomplex zijn twee groepen met spuikokers gerealiseerd. Machinefabriek Emmen heeft voor de spuischuiven speciale RVS geleideplaten geproduceerd en afgeleverd op locatie. De geleideplaten bestaan uit duplexmateriaal. De nieuwe spuischuiven hebben de functie om ten tijde van laagwater het water, zonder toevoegen van extra energie, te spuien richting de Waddenzee. In een vorige opdracht hebben wij voor de vismigratierivier ook geleideplaten gerealiseerd. Deze rivier loopt dwars door de Afsluitdijk.

contact-image

Pot-, sleuf- en tapgaten

In juni 2022 zijn wij begonnen aan de productie van 384 RVS geleideplaten van 55mm en 45mm dikte. In ons productiehallen zijn de ruwe platen eerst grondig geïnspecteerd, waarna er door middel van freeswerk een glijvlak is aangebracht. De platen zijn vervolgens voorzien van pot-, sleuf- en tapgaten. Naast de geleideplaten hebben wij ook gebogen en gelaste hoeklijnen en koppel- en sluitplaten geproduceerd en geleverd.

contact-image

MFE voldoet aan strenge eisen

Rijkswaterstaat hanteert richtlijnen en eisen voor de bouw en het onderhoud van kunstwerken, zoals bruggen, sluizen en viaducten. Machinefabriek Emmen voldoet aan alle certificeringen welke benodigd zijn om aan ROK (Richtlijnen Ontwerp Kunstwerken) projecten te mogen werken tot een executieklasse 4.

Nederlands erfgoed

De eerste levering heeft in begin 2024 plaatsgevonden. Bij Machinefabriek Emmen zijn wij trots op de samenwerking met Levvel en het feit dat we wederom zijn geselecteerd om mee te werken aan een stukje Nederlands erfgoed.

Gerelateerde projecten

Modulaire storttafels, Bativo B.V.

MF Emmen
Industrie
22 mei 2023

RVS Filtertrommel, Cosun Beet Company

MF Emmen
Industrie
27 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Machinefabriek Emmen Phileas Foggstraat 35 7825 AK Emmen KvK 04084058