De provincie Noord-Holland, de gemeente Aalsmeer, Royal FloraHolland en de Vervoerregio Amsterdam hebben de handen ineengeslagen om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de belangrijke logistiek route van en naar Bloemveiling Royal FloraHolland en Schiphol te verbeteren. Met de aanleg van 2 nieuwe bushaltes voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV), een extra in- en uitgang bij de bloemenveiling Royal FloraHolland en een loopbrug met trappen en liften over de N231 is er een flinke bereikbaarheidsimpuls gegeven aan de regio.

contact-image

Duurzame en circulaire voetgangersbrug

Kampstaal heeft in samenwerking met Ballast Nedam Park en Connect voor dit project gewerkt aan de realisatie van de nieuwe 140 meter lange voetgangersbrug over de Legmeerdijk. De voetgangersbrug bestaat uit houten brugdelen (liggers) en heeft de langste toegepaste houten balkligger van Nederland gekregen. Kampstaal heeft de trappen inclusief balusters, hekwerken en leuningen geproduceerd, geleverd en gemonteerd. Deze staalwerken zijn demontabel en elders te hergebruiken. Door de brug circulair te bouwen geven de provincie Noord-Holland, de gemeente Aalsmeer, de Vervoerregio Amsterdam, Royal FloraHolland en de betrokken bouwpartijen invulling aan elkaars doelstellingen om circulair te bouwen.

contact-image

Efficiënt reizen

Weinig reizigers maakten in de huidige situatie gebruik van bushaltes op het Royal FloraHolland terrein. Om die reden wil de Vervoerregio Amsterdam de reistijd van de reizigers reduceren door onder andere de buslijnen te verplaatsen naar de route over de N231 en langs de N231 bushaltes te realiseren. Met de nieuwe voetgangersbrug kunnen busreizigers en voetgangers veilig oversteken. Na de oplevering maken dagelijks ruim 2.000 reizigers gebruik van de nieuwe verbinding.

Gerelateerde projecten

Warmtecentrale Vattenfall, Amsterdam

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Datacenter Switch, Diemen

Kampstaal
Utiliteitsbouw
10 maart 2023

Parkeergarage P3, Schiphol

Kampstaal
Utiliteitsbouw
5 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Kampstaal B.V. Distributieweg 10 8304 BJ Emmeloord KvK 39053026