contact-image

Herbruikbare materialen

Het ontwerp van het parkeergebouw aan de Rotterdamseweg past binnen de duurzaamheidsambities van de TU Delft op het gebied van co²-neutraliteit, circulariteit, biodiversiteit, ecologie en klimaatadaptie. De parkeergarage is gebouwd met 96% herbruikbare materialen, waaronder veel hout en tweedehands klinkers. De constructie is circulair en kan in de toekomst elders weer worden opgebouwd. 

Kampstaal heeft de draagconstructie geleverd en gemonteerd.

contact-image

Parkeergarage inclusief biodiverse omgeving

De parkeergarage is in twee fases gerealiseerd. In de eerste fase is er een basisgebouw met drie parkeerlagen gebouwd. Het gebouw heeft een parkeercapaciteit van 450 parkeerplekken en is afgewerkt met een houten gevel. De houten gevel geeft een groene en duurzame look en feel en zit vol met duurzame- en ecologische innovaties. Door gevelbegroeiing met klimplanten, geïntegreerde vogel- en vleermuiskasten en insectenhotels wordt er een biodiverse omgeving gecreëerd binnen de houten lamellen.

contact-image

Gevelroosters en dakpergola

In de tweede fase hebben wij een extra parkeerdek en de dakopbouw gerealiseerd. Op de extra laag kunnen nog eens 150 auto’s worden geparkeerd. Op het dak hebben wij een pergolaconstructie gebouwd die fungeert als energiedak. Het duurzame parkeergebouw is voorzien van groene dakranden voor waterberging en koeling van het gebouw. In het midden van het dak zijn zonnepanelen geplaatst die elektrische auto’s op de begane grond kunnen opladen. Overvloedige elektriciteit wordt afgegeven aan het elektriciteitsnetwerk van de TU Delft. Voor de pergolaconstructie hebben wij circa 155 ton staalwerk en 500m² aan roostervloeren geplaatst. Ook hebben wij de hekwerken, dakplaten en een spiltrap geleverd en gemonteerd op locatie.

Gerelateerde projecten

Lódz, Polen

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Parkeergarage Cooltoren, Rotterdam

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Parkeergarage P3, Schiphol

Kampstaal
Utiliteitsbouw
5 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Kampstaal B.V. Distributieweg 10 8304 BJ Emmeloord KvK 39053026