Voor Switch Datacenters hebben wij twee nieuwe hallen gerealiseerd. 

Switch Datacenters is een 100% Nederlandse en duurzame datacenter operator en ontwikkelaar gevestigd in de Randstad. De bouwer van schone energiehubs heeft als doel de digitale economie in Nederland optimaal te faciliteren binnen de wensen en kaders van de Nederlandse burgers, milieu en politiek. Dit doet Switch Datacenters door het afschalen van eigen fossiele uitstoot en door met schone stroom en warmte mee te werken aan de energietransitie. Maar ook door CO² arm te bouwen door bijvoorbeeld het hergebruik van materialen.

Het goed en verantwoord gebruik maken van materialen draagt ook bij aan onze eigen duurzaamheidsdoelen. Bij Kampstaal proberen we zoveel mogelijk circulair te bouwen, zo ook bij de nieuwe hallen van Switch Datacenters. Het staal en beton voor de hallen van is grotendeels hergebruikt.

contact-image

Fase 1

De opbouw van de eerste hal is in maart 2022 van start gegaan. In een tijdsbestek van circa 5 weken is er 134 ton aan staal gemonteerd. Vervolgens zijn de verzinkte geprofileerde staalplaten geplaatst. Al het staalwerk is vooraf gestraald en voorzien van een tweecomponenten epoxycoating. Deze epoxycoating heeft een zeer hoge mechanische en chemische bestandheid en hecht uitstekend.

contact-image

Fase 2

Na het plaatsen van de brandmuur zijn onze montagemedewerkers op de bouw begonnen aan fase 2. Tijdens deze fase is er een hal van 60 x 38 meter opgebouwd waarin 350 ton aan staalwerk is verwerkt. Net als na fase 1 heeft ons zusterbedrijf Kamplacon de hal voorzien van dak- en wandbeplating.

Het project is begin 2023 opgeleverd.

We are building large data centres both at home and abroad. We have already been able to deliver a number of great data centres in Amsterdam, Frankfurt and Berlin.

Gerelateerde projecten

Parkeergarage P3, Schiphol

Kampstaal
Utiliteitsbouw
5 februari 2024

Parkeergarage TU Delft, Delft

Kampstaal
Utiliteitsbouw
2 november 2020

Lódz, Polen

Kampstaal
Utiliteitsbouw
13 februari 2024

Contact

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Kampstaal B.V. Distributieweg 10 8304 BJ Emmeloord KvK 39053026