De Beam-line 

Door de toegenomen vraag, zowel in volume als in kwaliteit, hebben wij geïnvesteerd in een volledig nieuwe FICEP Beam-line. Met de nieuwe machinelijn bereiken we een hogere productiesnelheid, meer precisie en slaan we een efficiëntieslag door onze leverbetrouwbaarheid naar de klant te verhogen. De beam-line is ingericht met een straalmachine, boormachine, zaagmachine en een raveelrobot.

Straalunit

De straalunit is voorzien van een hightech besturingssysteem met automatische batch- en afstandsinstelling. Om optimale straalresultaten te realiseren zorgt de software naast een geschikte snelheid tijdens het straalproces ook voor de gewenste afstand tussen de producten.

De producten worden door middel van een volledig automatische aanvoerbaan gevoed aan de straalmachine. Na het stralen wordt het straalgrit verwijderd met een borstel en blower die automatisch op de juiste hoogte boven het gestraalde materiaal worden geplaatst. Het straalgrit wordt gescheiden van het vuil en getransporteerd naar een separator waar het overgebleven materiaal vervolgens wordt gerecycled.

Boorunit

De boorunit is zeer geschikt om de moeilijkste materialen mee te bewerken. Het materiaal hoeft slechts eenmaal te worden gemeten, waarna het in één keer kan worden bewerkt. Hierdoor wordt de machinecapaciteit verhoogd. Aan de hand van de nieuwste besturingssoftware wordt er rekening gehouden met de kleinste details om tot het gewenste resultaat te komen. Het is mogelijk om diverse freesbewerkingen te maken zoals sleuven en laskanten.

Zaagmachine

De zaagmachine heeft de mogelijkheid om +60 en -60 graden te zagen. Indien een profiel in een D-verstek gezaagd moet worden, wordt deze vooraf automatisch gedraaid voor de juiste ligging.

Raveelrobot

De robotische raveelmachine kan bijna elke vorm snijden. Lasvoorbewerkingen, dubbele verstekken, seismische verbindingen (zoals sleufgaten), ravelingen en uitsparingen zijn enkele voorbeelden van mogelijke sneden die de raveelrobot kan bewerken. De robotische raveelmachine biedt ons de mogelijkheid om alle vier de zijden van het materiaal met een uitzonderlijke snelheid en nauwkeurigheid te bewerken.